tiistai 1. heinäkuuta 2008

Bukarest


Pidetaan valipaivaa Bukarestissa 8e hostellissa. Ma tuppaan olemaan enemman ajohaluinen noin yleisesti kuin Esko ja nyt yritetaan loytaa sopivaa kombinaatiota etta molemmat olis jotakuinkin tyytyvaisia. Ihan ok kaupunki pysahtya, liikenne kohtuullista. Muuten kaupungin katukuva on ihan tajuttoman kaukana vanhoista legendoista. Iltaisin erittain hiljainen ja jopa ylisiisti kaupunki. Kaipa taallakin huono-osaisuus on lakaistu naista Bukarestin Töölöista paikallisiin Vesaloihin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että matka on sujunut noinkin leppoisasti ja turvallisesti. Olikos sulla kamera siellä mukana?


JP

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Roma niasta olisi kiva käännellä ohjaustankoa kohti sen esikaupunkia - Roomaa?
Aikoinaan kun yksin autoileva Vesan täti söi eväitään Jugoslavian jollakin pientareella, hihkaisi ohiajavan hevoskuorman päällä lähes seisaallaan reissaava pikkupoika: "Americai".

Kivoja seurata nämä teidän lyhytsivunne. Visallekin kiitos palveluksista.

Visa kirjoitti...

Mä (Visa) itseasiassa otin viikon loman 'julkaisutoiminnasta' kun olin itse pienellä moporeissulla. Kivahan noita vesan tekstareita on tänne laitella. (jos mun 'palvelluksilla' tarkoitettiin tätä blogihommaa eikä jotain ihan muuta :) Viikon ajan mua tuuras mun tunnareilla miika.

Vesalla kyllä alkaa pikkuhiljaa rahan arvo hämärtyä kun reissu etenee. Alkureissun 10e/maa tahdin jälkeen tietty muutaman euron majapaikka on olevinaan kallis, joitain kymmeniä senttejä litralta maksavaa vettä ei raaskita ostaa vaan juodaan mielummin kuravettä oman terveydenkin uhalla, niin ikään muutaman kymmenen sentin hintaiset jätskit eivät nekään tunnu halvoilta.

Tiedän että iso osa tosta hintahommasta on vain kärjistystä sillä sitähän hyvissä tarinoissa aina kuuluu tehdä. Siitä huolimatta muistakaa, että olette reissulla joita ei joka kesä tule tehtyä ja jos siellä joku hauska juttu tuntuu maksavan 'paljon' niin älkää turhaa pihistelkö. Hauskaa voi olla vaikke köyhistelisikään.

Suhteuttakaa niitä teidäen menojanne ennemmin siihen kuinka nopeasti saatte reissussa säästyneet rahat palamaan täälä suomessa johonkin todella turhaan kuin miettimällä miten pystyisitte elämään itäeuroopassa vielä halvemmalla kuin paikalliset.

Vesa kirjoitti...

JP: Kamera on, mutta kaikkialla missa olen kokeillut jotain kuvia laitella yhteys jumii niin pahasti ettei tule mitaan. Pitanee taas joku paiva yrittaa.

Eeva: Kylla tama Bulgaria on ollut oikein hyva valinta ainakin toistaiseksi. Paras auto/tsemppaussuhde tahan mennessa ainakin. Taytyy myontaa etta aika monessa suhteessa kasittamattoman perse maa ollakseen EU-maa vaikka meilla tosi hauskaa siella olikin ja ihmiset yleisesti oikein mukavia.

Visa: Ehka se arvo hamartyy mutta voit huokaista helpotuksesta, meista on tullut aika paljon liberaalimpia tuon rahan suhteen viimeisina aikoina. Vajaa kymppi menee majoitukseen varmaan 4krt/vko ja jaatelovalintojakaan raha ei enaa juuri rajoita. Toisaalta kun 2+kk(?) taalla heiluu niin kymppi paivassa ekstraa tuntuu jo jossain. Ollaan kaytetty rahaa hulvattomasti kulttuuritarjontaan, kaikenlaisiin museoihin ja linnoihin! Vetta ei vaan viitsi sita 10 litraa paivassa ostaa kun hyvaa vetta saa ilmaiseksikin.

Huomio oli silti ihan aiheellinen ja kiitokset tosiaan sulle ja Miikalle tahanastisista. Oon miettinyt pari viikkoa tuliko sen pikku-Miikan nimeksi nyt se Ryyni kuten lupailtiin?

Anonyymi kirjoitti...

Heh, just pääsin arvailemasta, että maisemat tuossa osassa Eurooppaa on varmaan aika tylsiä: jos sen horisontin takaa ei paljastu (taas) viljapeltoa silmänkantamattomiin, niin siellä täytyy olla auringonkukkaa...

Häät olivat upeat, vain sinä puutuit :)

J

Vesa kirjoitti...

J, Maisemat Romaniassa josta tuo kuva on ja Bulgariassa esim. ovat ihan kipean hienoja. Bulgaria on toistaiseksi Ukrainan kanssa ehkapa reissun ykkosmaa ainakin ajamisen puolesta, hiljaisia mutkateita riittavan hyvalla asfaltilla ja sopivalla vaihtelevuudella makien suhteen, ihan mielettoman hienoja maisemia ja paljon kukkia ja perhosia. Oikeasti tylsia ajettavia patkia on ollut melkoisen vahan.

Hienoa etta haat olivat hienot, toivottavasti on haamatkakin yhta hieno. Harmittaa tietysti etten paassyt osallistumaan.