torstai 7. elokuuta 2008

Teheran

Pari paivaa Teheranissa basaareiden kiertelua ruuhkassa rupeaa riittamaan, joten ajattelimme lahtea huomenaamuna tuoreuttamaan keskiarvolla 1km/pv kavelleita jalkojamme Mt Damavandille (5671m). Pitaisi olla kahden tai kolmen paivan patikointi, saa nahda miten jalat (ja paa korkeutta) kestavat kun lajikunto ei liene hirmuisen kohdallaan. Muuten ilmeisesti kukkulana helppo noustava loivine rinteineen ja sopivine lampotiloineen.

Tahan mennessa kilometreja on Suomesta tullut arviolta reilut 5000, mittarissa 4700, lisaksi muutamat paivat rikkinaisella mittarilla ja ilman mittaria. Eskolla noin 1700km vahemman. Fillaroinnin puolesta loppu huvin, kaikki huvin - kunhan vain saadaan nuo fillarit koneeseen. Alustavan tiedon mukaan hinnaksi pitaisi tulla 60e/fillari Turkish Airlinesilla, odottelemme vain vahvistusta Istanbulista etta ne ulipaataan huolitaan. Pienia valintajuttuja tekisimme molemmat varmaan kiekkojen suhteen jos saisimme uudestaan valita, mutta kokonaisuutena varustautuminen ja fillarivalinnat osuivat aikalailla nappiin.

Oikein paljon kiitoksia kaikille lueskelleille ja eritoten kommentoinneille, niita on ollut kiva lueskella. Lisaksi Visalle vaivannaosta.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos teille - herratrio - kun järjestitte ainutlaatuisuutenne perusteella ainutlaatuista henkistä antia plogilukijoillenne.
Siteeraan ystäväni A-K.H:n lausetta: "Tien ominaisuus
päämääräisyys."

Niin, onhan se jopa Raamatunkin toteamus, että "etsivä löytää."

Vesan tätsykkä tässä nyt hurraa teitä (kai teitäkin) vahtineille suojelusenkeleillenne ja miettii samalla, missä te meinaatte olympiakisoja seurata ennen Suomeen paluutanne?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa tuo teidän lomailu. Ottakaas vuorelta kuvia, kuulostaa melko eksoottiselta paikalta.


Vesa, tulen käymään Helsingissä tossa 14-18 päivä flow-festareille jos siinä kävis kahveilla joku aamu tai jotain vastaavaa?

-Ville

Anonyymi kirjoitti...

Upeaa, että olette päässeet perille! Blogiasi on tullut lueskeltua ahkerasti, mitenkäs muuten sitä työpäivän oikein käyttäisi...

Keväällä vielä mietin, että mitäköhän pyöräilystä Iranissa oikein tulee, mutta se taisi lopulta osoittautua yhdeksi matkanen parhaista matkustusmaista.

Päästään sitten syksyn alussa vertailemaan sun ja Jussin rusketusrajoja ;).

Kiitokset vielä, et oot jaksanut kirjoitella. On todella ollut ilo lukea matkanne edistymisestä.
Onnistunutta kotimatkaa!

-joonas

Anonyymi kirjoitti...

Moii,

Kameli olis kiva.Sellanen dromedaari. Toi yks sankari rupee kohta ryömimään, saa tulla kattelemaan sitte ku pääset suomeen.

-Miikkuli

Vesa kirjoitti...

Eeva: Niita kisoja on parin vuoden valein joten ei kai se niin justiinsa ole vaikka pari viikkoa jaisi valistakin. Muutenkin ihan hyvaa vaihtelua olla poissa kaikenlaisten sahkovempainten luota.

Ville: Voisi sopiakin, viikonlopusta en osaa sanoa oikein mutta esim. 15. perjantai?

Joonas: Mukava kuulla eika kesta kiittaa. Kiva on ollut silloin talloin laitella ja viela mukavampi tietaa etta joku on niita lukenutkin. Sulla varmaan on hommat edenneet kuitenkin ihan kohtuullisesi, epailen...

Miikakka: Joo. Yritin kayda jossain lastentarvike- ja lelukaupassa asken mut mut ohjattiin ulos. Ekaa kertaa taalla missaan. On kylla mahdollista etta oli pelkastaan naisille.